Banner

Partneři webu

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Kontaktní formulář


V případě potřeby nás kontaktujte










Svaz pekařů a cukrářů v ČR, z.s.

Drahobejlova 2215/6, 190 00 Praha 9
IČ: 152 70 106

Tel.: 266 199 200 - 4 Fax: 266 199 209
e-mail: info@svazpekaru.cz


  
  





Mouka z cvrčka povolena

V návaznosti na aktuální prodej pekařských výrobků obsahujících cvrččí mouku v tržní síti ČR se v minulém týdnu rozproudila intenzívní diskuse o tom, zda je možné produkt obsahující novou složku (tedy složku v podobě nové potraviny) – hmyz – do výrobků na území ČR vůbec zpracovávat. Na začátku letošního roku totiž MZe vydalo stanovisko, které tuto možnost vylučovalo.

Celý článek...
 

Potravinová legislativa 2018:
průvodce dokumenty EU a ČR

Ve spolupráci legislativní expertkou PK ČR, Mgr. Markétou Chýlkovou, jsme připravili přehled nejdůležitějších zákonů, norem, nařízení a dalších dokumentů pro podnikatele v pekárenství a souvisejících oborech.

Evropské předpisy je nejvhodnější vyhledávat přímo v Úředním věstníku EU, kde jsou v rámci tzv. konsolidovaného znění promítnuty veškeré dosud přijaté změny. V přílohách je pouze základní nařízení (EU) č. 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, které upravuje základní pravidla pro označování potravin a pracovní materiály k němu. Ostatní lze najít prostřednictvím odkazu.

Attachments:
FilePopisFile size
Download this file (157_2003.pdf)157_2003 219 Kb
Download this file (162-2016.pdf)162_2016 2623 Kb
Download this file (282_2016.pdf)282_2016 626 Kb
Download this file (333_1997.pdf)333_1997 142 Kb
Download this file (69_2016.pdf)69_2016 2024 Kb
Download this file (Alergeny_oznameni_Komise_2017.pdf)Alergeny_EK_2017 438 Kb
Download this file (Nařízení EP a Rady_1169_2011.pdf)Nařízení EP a Rady_1169_2011 1267 Kb
Download this file (Otázky_a_odpovědi_k_1169_2011.pdf)Otázky a odpovědi 2093 Kb
Download this file (Pokyny_tolerance.pdf)Pokyny_tolerance 241 Kb
Download this file (QUID_vodítka_1998.pdf)QUID_vodítka_1998 35 Kb
Download this file (ÚZ-110_1997.pdf)ÚZ_110_1997 806 Kb
Aktualizováno Středa, 03 Leden 2018 14:19
Celý článek...
 

Klasa a cechovní normy

V příloza neleznete dopis prezedenta PK ČR o nejnovějších aktivitýách Komory v oblasti propagace českých potravinářských výrobků

Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Attachments:
FilePopisFile size
Download this file (Propagace českých potravin PK ČR.pdf)Propagace českých potravin 655 Kb
Aktualizováno Pondělí, 24 Duben 2017 11:46
 

Průvodce označováním potravin

V prvních dnech měsíce září nabyla účinnosti novela zákona o potravinách, která přinesla změny pro provozovtele potravinářských podniků zejména v oblasti označování potravin. Náš Svaz také navázal poradenskou spolupráci s firmou, zabývající se výpočtem výživových hodnot na základě zadání receptury výrobku. Podrobnější informace naleznete v příloze.

Attachments:
FilePopisFile size
Download this file (pc11 chylkova.pdf)Požadavky na značení 753 Kb
Download this file (PC_INZ_Návrh úprav.pdf)Etiketomat_výpočet výživových hodnot 270 Kb
Aktualizováno Úterý, 17 Leden 2017 12:06
 

Dotace pro pekaře z fondů EU 2017 - 2018

V následujícím přehledu (PDF) jsou popsány aktuální možnosti čerpání dotací z fondů Evropské unie vhodné pro pekárenský průmysl. V případě dotazů se obraťe na redakci.

Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Attachments:
FilePopisFile size
Download this file (Dotace_2017_18.pdf)Dotační výzvy 2017-2018 1539 Kb
Aktualizováno Středa, 03 Leden 2018 13:42
 
Více článků...






Copyright