Svaz pekařů - Pro novináře Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů http://www.svazpekaru.cz/index.php/pro-novinare Tue, 26 Sep 2017 16:25:31 +0000 Joomla! 1.5 - Open Source Content Management cs-cz Napsali i nás http://www.svazpekaru.cz/index.php/pro-novinare/napsali-o-nas/681-napsali-o-nas http://www.svazpekaru.cz/index.php/pro-novinare/napsali-o-nas/681-napsali-o-nas Napsali o nás

Výběr z tisku (období 4-9/2017).

]]>
mihulka@svazpekaru.cz (Mihulka) Napsali o nás Tue, 04 Jul 2017 07:44:31 +0000
Chléb roku 2017 http://www.svazpekaru.cz/index.php/pro-novinare/tiskove-zpravy/680-chleb-roku-2017 http://www.svazpekaru.cz/index.php/pro-novinare/tiskove-zpravy/680-chleb-roku-2017 Národní soutěž Chléb roku 2017 zná své vítěze!

(Pardubice, 8. června 2017)

Prestižní národní soutěž „Chléb roku“, která se uskutečnila 8. června v Pardubicích v rámci tradiční pekařské slavnosti „Dny chleba“, zná své letošní vítěze. Nejlepší chléb z průmyslové pekárny v kategorii „Konzumní chléb “ upekli v pekárně BEAS, Choustníkovo Hradiště. Vítězem v kategorii „Řemeslný chléb“ se stal výrobek z pekařství MaJa, Dolní Dunajovice. Vítězem volné kategorie na trhu stále oblíbenějších chlebových specialit „Chléb bez hranic“ se stali pekaři z firmy PECUD, Žandov. Zástupci mladé generace – studenti potravinářské školy Pardubice vybrali svůj nejoblíbenější chléb z pekárny ENPEKA, Žďár nad Sázavou.

]]> mihulka@svazpekaru.cz (Mihulka) Tiskové zprávy Tue, 04 Jul 2017 07:15:48 +0000 SDCH 2016 http://www.svazpekaru.cz/index.php/pro-novinare/tiskove-zpravy/611-sdach-2016 http://www.svazpekaru.cz/index.php/pro-novinare/tiskove-zpravy/611-sdach-2016 Světový den chleba v České republice

(Praha, 17. října 2016)

Světový den chleba je každoročně připomínán 16. října jako svátek základní lidské potraviny a oslava pekařské profese. Symbolicky v Břevnovském klášteře, odkud je  z roku 993 první zmínka o výrobě chleba v Praze, proběhla konference k oslavě Světového dne chleba v České republice. Zúčastnil se jí ministr zemědělství M. Jurečka, jež ve své zdravici zmínil formy podpory kvalitních tuzemských potravin. Generálním partnerem akce byla společnost Penny Market, která ve svých obchodech poskytuje velký prostor lokálním dodavatelům chleba a pečiva. V České republice dnes vyrábí chléb přes 700 klasických pekáren, každý den vyprodukují okolo 1 milionu kusů – co chléb to originál. Spotřeba chleba se po dlouholetém poklesu ustálila na hodnotě 40 kg na osobu a rok, ročně za chléb utratí průměrný Čech necelých 1.000,- Kč. Nabídka chlebového sortimentu je v Česku jedna z nejlepších v Evropě. Zákazníci u nás mají z čeho vybírat - pekaři to v Břevnově dokázali vytvořením rekordu 102 ks nejrůznějších druhů chleba na jednom místě. Rekord zaregistrovala Agentura Dobrý den.

]]> mvalko.sk@gmail.com (Administrator) Tiskové zprávy Mon, 07 Nov 2016 08:11:40 +0000 Logo PSPaC a fotografie http://www.svazpekaru.cz/index.php/pro-novinare/ke-stazeni/177-logo-pspac-v-cr http://www.svazpekaru.cz/index.php/pro-novinare/ke-stazeni/177-logo-pspac-v-cr Logo SPaC a fotografie

Níže nabízene ke stažení logo našeho svazu v barevné i černobílé variantě a fotografie na téma "Pekařský obor".

]]>
mihulka@svazpekaru.cz (Mihulka) Ke stažení Thu, 31 Mar 2011 10:59:55 +0000
Kontakt http://www.svazpekaru.cz/index.php/pro-novinare/kontakt/168-kontakt http://www.svazpekaru.cz/index.php/pro-novinare/kontakt/168-kontakt Kontakt pro média

Mediální komunikaci Svazu pekařů a cukrářů v ČR, z.s. zajišťuje předseda Ing. Jaromír Dřízal. Veškeré dotazy novinářů zodpovíme na níže uvedených kontaktech:

Ing. Jaromír Dřízal
Tel: 266 199 200-204
Mobil: 602 246 848
E-mail: drizal@svazpekaru.cz       

Svaz pekařů a cukrářů v ČR, z.s.
Drahobejlova 2215/6
190 00 Praha 9

]]>
mvalko.sk@gmail.com (Administrator) Kontakt Thu, 31 Mar 2011 09:50:22 +0000
Statistika oboru http://www.svazpekaru.cz/index.php/pro-novinare/statistika/157-statistika-oboru http://www.svazpekaru.cz/index.php/pro-novinare/statistika/157-statistika-oboru Statistika oboru

V přílohách naleznete vybrané statistické údaje, charakterizující dlouhodobý vývoj pekařského oboru a základní trendy.

drizal@svazpekaru.cz

]]>
mvalko.sk@gmail.com (Administrator) Statistika Thu, 17 Mar 2011 13:55:25 +0000